Nieuwsbericht

Heren 1

Heren 1 districtskampioen

Nieuws afbeelding 2-2-2020 De heren van de Hattemse Mixed Hockey Club zijn een stap dichter bij een rentree in de zaalhockey Hoofdklasse. Afgelopen zondag veroverde de voormalig zesvoudig landskampioen in de zaal in Heerenveen het districtskampioenschap van Noord-oost Nederland. Op zondag 9 februari worden in Arnhem de play-offs voor een plek in de Hoofdklasse afgewerkt.

De Hattemheren begonnen zondag met een kruisfinale tegen Wageningen. Na een relatief eenvoudige 4-1 overwinning door goals van Karst Timmer (3) en Floris van Ulden, volgde een zinderende finale tegen Nijmegen. In de reguliere competitie was deze tegenstander nog twee keer nipt te sterk geweest voor Hattem, dus het team van coach Rogier van der Meer was zeer gemotiveerd voor deze ontmoeting. De eerste helft eindigde in 1-1, onder meer door een strafbal van Karst Timmer. Na rust werd het 4-1 voor Hattem met eerst goals van neefjes Lucas en Floris Middendorp en vervolgens de 4-1 van opnieuw Timmer. Nijmegen kwam echter terug tot 4-4 en kwam zelfs op een 5-4 voorsprong. Op de tribunes was de spanning te snijden. In een hectische slotfase hield Hattem het hoofd koel en wist Timmer met twee treffers de eindstand op 6-5 te brengen. In de slotseconden twijfelden de scheidsrechters nog over een strafcorner voor Nijmegen, maar deze werd uiteindelijk niet gegeven.